Archive for September, 2011


Kaip pranešti apie rodyk.tv nesklandumus

Friday, September 16, 2011

Smagu, kad kasdien vis daugiau ir daugiau viberių parodo save per rodyk.tv. Dar smagiau, kad sulaukiame pasiūlymų ir pranešimų apie nesklandumus, kurie labai padeda taisant ir tobulinant sistemą. Deja, dažname pranešime be to, kad neveikia, daugiau nieko ir neparašyta. Mums svarbu žinoti ne tik, kad neveikia, bet ir kas, kokiomis aplinkybėmis, kaip dažnai neveikia. Todėl, mūsų testuotojas parengė pavyzdį kaip turi atrodyti tobulas pranešimas apie rodyk.tv nesklandumus.

Pavadinimas: Negaliu savęs transliuoti per rodyk.tv.
Tai turėtų būti sutrumpintas jūsų problemos apibūdinimas – kuo trumpesnis ir konkretesnis.

Įvykių seka:

  1. Prisijungiu prie rodyk.tv ir spaudžiu “Show”;
  2. Atsidaro transliuoklis, bet neatsiranda vaizdas iš kameros;
  3. Sistema nemeta jokios žinutės.

Įvykių sekoje nurodykite, kaip patekote iki neveikiančios vietos, tai yra “visą kelią” ir kuo daugiau jo aplinkybių. Kiekviena iš jų gali atskleisti problemos esmę, ir ji greičiau bus pašalinta. Pridėkit print screen’ą, kaip atrodo jūsų neveikiančios sistemos vaizdas ar kas nors, kas “nuskridę”.

Naršyklė: Firefox 5

Flash’o versija: 10.3.87

Operacinė sistema: Windows XP

Klaida pasikartojo  daugiau nei 2 kartus?: Taip
Tam, kad būtų aiškus klaidos prioritetas.

Ekrano nuotrauka su paspaustu “Debug”* mygeliu (screenshotas)

Pranešimus apie nesklandumus siųsti el. paštu: test(at)rodyk.tv.


* rodyk.tv yra slaptas mygelis “Debug”. Jis pasirodo reikiamoje vietoje užvedus pelę. Paspaudus atsidaro langas su informacija apie tai, kas vyksta “po kapotu”.

Debug mygelis

Žymės:


Parodyk, ką veiki!

Tuesday, September 13, 2011

Turbūt jau pastebėjai, kad ooklookas persivadino į rodyk.tv. Didžiausias mūsų pasiekimas nuo ooklooko paleidimo iki dabar – smarkiai padidėjusi sparta. Dabar rodyk.tv transliacijos užsikrauna taip pat sparčiai ar net sparčiau nei youtube’o filmukai. Bet čia tik techniniai dalykai. Svarbiausia ką galima pamatyti per rodyk.tv. Džiugu, kad vis dažniau ir daugiau viberių galima išvysti rodyk‘o langelyje.

Darbo dienomis dešinėje vibe’o pusėje galima pamatyti kas vyksta vibe’o laboratorijoje. Naujas pavadinimas – rodyk.tv – kviečia Jus visus parodyti ką veikiat. Parodyk kaip skaitai vibe’ą (vibe matysis kaip skaitai vibe’ą ;)), parodyk kaip klausai muzikos, parodyk kaip ruoši pamokas, groji gitara ar skambini pianinu. Rengi namuose vakarėlį? Parodyk! Turi suplauti indus ir žiauriai nesinori? Pasistatyk šalia web kamerą ir visas vibe’as bus kartu su tavimi. Su draugais visada smagiau :)

Ką tik sugalvojome dar vieną idėją ką galima parodyti per rodyk.tv. Parodyk kaip žiūriu krepšinį! Turbūt ne visada pavyksta žiūrėti kartu su draugais, bet galime palaikymo komandą suburti rodyk.tv :)

Kuriant ir tobulinant rodyk.tv mums labai svarbūs Jūsų dalyvavimas ir atsiliepimai. Kaip jaučiatės save rodydami? Ar susilaukiate žiūrovų? Ar žiūrovai ką nors Jums parašo? Ar aišku kaip rodyk.tv veikia? Ar kyla techninių nesklandumų? Kaip dar galima būtų panaudoti rodyk.tv? Gal turite dar kokių idėjų ar pasiūlymų?

Parašykite čia, į komentarus, į vibe’ą arba parodykite :)

Žymės: